آپلود با لینک مستقیم

چگونه مشخصات کامپیوتر را بفهمیم؟ در ویندوز 10 و 7

چگونه مشخصات کامپیوتر را بفهمیم؟ در ویندوز 10 و 7

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به دنبال پیدا کردن مشخصات کامپیوتر بوده باشید اما ندانید که چطور باید این کار را انجام دهید. مثلا شاید بخواهید یک بازی نصب کنید و پیش از آن باید بدانید که سیستم شما پیش نیازهای لازم برای نصب این بازی را دارد یا خیر. همچنین ممکن است بخواهید سیستم خودتان را با یک سیستم دیگر مقایسه کنید و در خصوص میزان و نوع پرازنده یا هارد کنجکاو شده باشید.

شاید به فکر سرچ کردن در اینترنت و مطالعه مشخصات کامپیوترتان در سایت‌های مختلف باشید یا اینکه به دانلود نرم افزارهای شخص ثالث فکر کنید اما جالب است بدانید که در این مواقع با چند کلیک ساده در خود سیستم می‌توانید این اطلاعات را پیدا کنید. در ادامه این مقاله از مجله یو آپلود، ما را همراهی کنید تا انواع روش های پیدا کردن مشخصات کامپیوتر در ویندوز 10 و ویندوز 7 را به شما آموزش بدهیم.

روش های پیدا کردن مشخصات کامپیوتر در ویندوز 10

از بین ورژن‌های متعدد ویندوز، ویندوز 10 جز مواردی بود که توانست توجه کاربران را به خودش جلب کند. این ورژن از ویندوز رابط کاربری مشابه به ویندوز 8 دارد با این تفاوت که منوی استارت محبوب ویندوز 7 را دوباره بازگردانده است. اگر شما هم جز کاربران ویندوز 10 هستید، در این مقاله 6 روش برای پیدا کردن مشخصات کامپیوتر آمده است که احتمالا برای شما مفید خواهد بود.

1. لیست اطلاعات کامپیوتر در My Computer

اولین و راحت‌ترین روشی که برای پیدا کردن مشخصات کامپیوتر در ویندوز 10 می‌توانید از آن استفاده کنید، رفتن به My Computer است. برای این منظور مطابق دستورالعمل زیر پیش بروید.

1. روی آیکون کامپیوتر در صفحه نمایش راست کلیک کنید. این آیکون در ویندوز 10 معمولا با نام My PC یا This PC مشخص شده است.

2. از منوی باز شده گزینه Properties را انتخاب کنید.

3. حالا یک پنجره با نام View basic information about your computer باز می شود که می‌توانید اطلاعاتی مانند مشخصات پردازنده، حافظه رم، نوع سیستم عامل و غیره را بخوانید.

اطلاعات کامپیوتر در Properties ویندوز 10

2. مشخصات کامپیوتر در قسمت Settings ویندوز 10

اگر روش قبلی برای پیدا کردن مشخصاتی که مد نظرتان است، کمکی نکرد، در قسمت ستینگ هم می‌توانید مشخصات کامپیوتر را بخوانید. برای این منظور:

ابتدا روی آیکون استارت در گوشه سمت چپ پایین کلیک راست کرده و گزینه Settings را انتخاب کنید.

در منوی ستینگ و در قسمت Device specifications می‌توانید توضیحاتی در مورد نام سیستم، پردازنده، مقدار رم، معماری سیستم و قابلیت تاچ و قلم اطلاعاتی ثبت شده است.

مشخصات کامپیوتر در قسمت Settings ویندوز 10

3. فهمیدن مشخصات کامپیوتر با Device Manager

اگر اطلاعاتی که در روش‌های قبلی به آن دست پیدا کردید، کافی نبود، Device Manager اطلاعات کامل‌تری از سخت افزار کامپیوتر در اختیار شما قرار می دهد. برای دستیابی به Device Manager می‌توانید از دستورالعمل زیر استفاده کنید.

روی آیکون منوی استارت راست کلیک کرده و گزینه Device Manager را انتخاب کنید.

حالا یک پنجره باز می‌شود که در آن اطلاعات مربوط به کامپیوتر و حتی اطلاعات مرتبط با دستگاه‌های جانبی که به کامپیوتر متصل شده‌اند مانند ماوس، اسپیکر، کیبورد، پرینتر و غیره نمایش داده می‌شود. در این قسمت همچنین می‌توانید دستگاه‌های متصل را غیرفعال یا Uninstall کنید.

فهمیدن مشخصات کامپیوتر با Device Manager

4. مشاهده مشخصات فنی کامپیوتر به کمک System Information

در ویندوز 10 یکی از بهترین روش‌ها برای مطالعه مشخصات کامپیوتر قسمت System Information است. برای دستیابی به این قسمت در ویندوز 10 مطابق زیر پیش بروید.

ابتدا منوی استارت را باز کنید.

در کادر سرچ عبارت System Information را تایپ کنید. سپس روی اولین گزینه نمایش داده شده کلیک کنید.

در پنجره باز شده در پنل سمت چپ روی گزینه System Summary کلیک کنید. بعد از کلیک یک خلاصه از مهم‌ترین مشخصات سیستم در پنل سمت راست به نمایش درمی‌آید. برای اینکه اطلاعات کامل‌تری در خصوص هر کدام از قطعات داشته باشید، باید از پنل سمت چپ روی آن کلیک کنید تا در پنل سمت راست اطلاعات به نمایش دربیاید. برای مثال در صورتی که در پنل سمت چپ روی عبارت Components و سپس Display کلیک کنید، اطلاعاتی در خصوص کارت گرافیک به نمایش درمی‌آید.

System Information در ویندوز 10

5. پیدا کردن اطلاعات کامپیوتر به کمک cmd

اگر اطلاعات‌تان کمی از اطلاعات کاربران عمومی کامپیوتر بیشتر باشد، حتما با محیط cmd یا Command Prompt آشنایی دارید. در این قسمت بعد از وارد کردن یک کد دستوری ساده، می‌توانید مشخصات کامپیوتر را بخوانید. برای این منظور مطابق دستورالعمل زیر اقدام کنید.

ابتدا وارد منوی استارت شوید.

در قسمت سرچ عبارت Command Prompt را تایپ کرده و روی اولین آیکون نمایش داده شده، کلیک کنید.

حالا که وارد محیط cmd شده‌اید، دستور systeminfo را وارد کرده و اینتر را بزنید تا اطلاعاتی در خصوص سیستم به شما نمایش داده شود.

اطلاعات کامپیوتر در cmd

6. دسترسی به مشخصات کامپیوتر به کمک DirectX

علاوه بر روش های قبل یک راهکار دیگر برای دسترسی به اطلاعات کامپیوتر وجود دارد که به وسیله مشخصات کامپیوتر می‌توانید به آن دسترسی پیدا کنید. برای رفتن به بخش DirectX مطابق دستورالعمل زیر پیش بروید.

ابتدا منوی استارت را باز کنید.

در کادر سرچ عبارت dxdiag را تایپ کرده و روی اولین ابزار نمایش داده شده کلیک کنید.

در پنجره ظاهر شده می‌توانید بسیاری از مشخصات کامپیوتر مانند نوع و قدرت پردازنده، میزان حافظه داخلی و رم و غیره را مشاهده کنید.

مشخصات کامپیوتر با DirectX ویندوز 10

نحوه پیدا کردن مشخصات کامپیوتر روی ویندوز 7

با اینکه تا به حال نسخه‌های جدیدتری از ویندوز ارائه شده است اما رابط کاربری ساده و تعداد زیاد اپلیکیشن‌ها و بازی‌هایی که از این نسخه پشتیبانی می‌کنند، سبب شده است که کاربران زیادی هنوز به این نسخه از ویندوز علاقمند باشند. اگر شما هم جز کسانی هستید که هنوز به ویندوز 7 پایبند مانده‌اید، در ادامه این مقاله ما دو روش برای پیدا کردن مشخصات کامپیوتر در ویندوز 7 را به شما آموزش می‌دهیم.

برای کسانی که از ویندوز 7 استفاده می‌کنند، روش‌ها و راهکارهای متنوعی برای پیدا کردن مشخصات کامپیوتر مانند نوع پردازنده، مقدار رم، مقدار حافظه داخلی، نوع کارت گرافیک و مشخصات قطعات نصب شده وجود دارد. در این آموزش ما به دو مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم. اگر به اطلاعات بیسیک و پایه‌ای نیاز دارید احتمالا System information برای‌تان کافی باشد. اما اگر اطلاعات کامل‌تری می‌‌خواهید لطفا به قسمت DirectX مراجعه کنید.

1. پیدا کردن مشخصات کامپیوتر در ویندوز 7 به کمک قسمت System information

در ویندوز 7 یک بخش به نام System information وجود دارد که مانند یک کتابچه راهنما تمام اطلاعات مربوط به کامپیوتر در آن ثبت شده است. کافی است به این قسمت مراجعه کنید تا اطلاعاتی که مد نظرتان است را بخوانید.

برای دسترسی به System information مطابق دستورالعمل زیر پیش بروید.

ابتدا منوی استارت را باز کنید.

در قسمت سرچ ویندوز عبارت System information را تایپ کرده و روی اولین گزینه پیدا شده، کلیک کنید.

حالا پنجره‌ای به نام System information برای‌تان باز می‌شود که می‌توانید در آن اطلاعات مربوط به کامپیوتر را ببینید.

System information در ویندوز 7

2. فهمیدن مشخصات کامپیوتر در ویندوز 7 به کمک DirectX

در ویندوز 7 هم میتوان از طریق DirectX اطلاعات کامپیوتر را مشاهده کرد. برای رفتن به بخش DirectX مطابق دستورالعمل زیر پیش بروید.

منوی استارت را باز کنید.

در قسمت سرچ عبارت dxdiag را تایپ کرده و روی اولین گزینه کلیک کنید.

حالا یک صفحه با چند تب تحت عنوان DirectX Diagnoatic Tool برای‌تان باز می شود که مشخصات کامپیوتر را در کتگوری‌های مختلف نمایش می‌دهد.

فهمیدن مشخصات کامپیوتر در ویندوز 7

پیدا کردن مشخصات کامپیوتر در ویندوز با نرم افزارهای جانبی

هم در ویندوز 7 و هم در ویندوز 10 به جز نرم روش‌های ذکر مذکور، می‌توانید از برنامه‌های جانبی دیگر هم برای مشاهده مشخصات کامپیوتر استفاده کنید. برای این منظور نرم افزارهای متنوع و زیادی طراحی شده‌اند که می‌توانند لیستی از تمام مشخصات و جزئیات سیستم شما را ارائه بدهند. در بین بهترین این برنامه‌ها می‌توان از برنامه‌های  CPU-Z، HWiNFO، Speccy و System Information Viewer نام برد.

1.7/5 - (6 امتیاز)

کوتاه کننده لینک
مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. Gul mir می گوید

    من میخهم بلد شوم