آپلود با لینک مستقیم

چگونه مشخصات کامپیوتر را در ویندوز 11 بفهمیم؟

چگونه مشخصات کامپیوتر را در ویندوز 11 بفهمیم؟

مشخصات کامپیوتر شما تعیین کننده نوع استفاده‌ای است که می‌توانید از آن داشته باشید. همچنین برای انتخاب نرم افزارهای مناسب یا خرید قطعات سخت افزاری جدید، به دانستن این اطلاعات نیاز پیدا می‌کنید. در این مقاله از مجله یو آپلود روش های مختلف برای پیدا کردن مشخصات کامل کامپیوتر یا لپ تاپ در ویندوز 11 (windows 11) را بررسی می‌کنیم.

اهمیت فهمیدن اطلاعات و مشخصات کامپیوتر و لپ تاپ

معمولا پیش از خرید یک کامپیوتر یا لپ تاپ تمام مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری را چک می‌کنیم اما اگر از قبل یک کامپیوتر یا لپ تاپ دارید و می‌خواهید بدانید که مشخصات سیستم شما چیست و برای کدام کاربردها مناسب‌تر است، یا کدام برنامه‌ها و سخت افزارها با آن سازگار است، باید مشخصات فنی آن را بررسی کنید.

مشخصات کامپیوتر شامل اطلاعاتی از قبیل نوع و مدل و پردازنده، میزان فضای ذخیره سازی داخلی و رم، نوع و مدل کارت گرافیک و غیره است. این اطلاعات به شما یک نقشه دقیق برای استفاده بهینه از کامپیوتر یا لپ تاپ را می‌دهد. ممکن است سیستمی که در خانه دارید برای بازی های سبک مناسب باشد و دیگر نیازی به خرید سیستم گیمینگ نداشته باشید. یا اینکه تنها برای استفاده‌های پایه‌ای کاربرد داشته باشد و حتی باز کردن یک برنامه ویرایش عکس در آن به سختی انجام شود. تنها با مطالعه مشخصات کامپیوتر می‌توانید به این موارد پی ببرید.

برای پیدا کردن مشخصات کامپیوتر می‌توانید به سادگی در خود سیستم لیستی از این مشخصات را بخوانید. با ما همراه باشید تا در ادامه 9 روش مختلف برای فهمیدن مشخصات کامپیوتر در ویندوز 11 را به شما آموزش دهیم. همچنین اگر از ویندوز 10 یا 7 استفاده میکنید میتوانید مقاله آموزشی “چگونه مشخصات کامپیوتر را بفهمیم؟ در ویندوز 10 و 7” را مطالعه کنید.

9 روش برای پیدا کردن مشخصات کامپیوتر در ویندوز 11

1. فهمیدن مشخصات کامپیوتر از طریق قسمت Settings

برای پیدا کردن اطلاعات کامپیوتر کافی است روی منوی استارت کلیک کنید و گزینه Settings را انتخاب کنید. در قسمت System روی گزینه About کلیک کنید. در این قسمت اطلاعاتی از نوع سیستم، میزان رم و غیره را مشاهده می‌کنید. (Start > Settings > System > About)

مشخصات کامپیوتر در Settings ویندوز 11

2. مشاهده اطلاعات سیستم در ویندوز 11 با System Information

بخش دیگری که لیستی از اطلاعات کامپیوتر را در اختیار شما قرار می‌دهید، System Information است. برای رفتن به این قسمت کافی است در قسمت سرچ منوی استارت System Information یا msinfo را تایپ کرده و سرچ کنید.

اطلاعات سیستم با msinfo

سپس روی System Summary کلیک کنید. در این بخش مشخصات کامپیوتر را می‌بینید. برای دیدن جزئیات هر قسمت روی آن کلیک کنید. برای مثال برای مشاهده جزئیات کارت گرافیک روی Components و سپس Displayدو بار کلیک کنید.

System Information در ویندوز 11

3. پیدا کردن مشخصات سخت افزاری کامپیوتر در Task Manager

برای دیدن اطلاعات مربوط به کامپیوتر در ویندوز 11 می توانید از تاسک منیجر هم کمک بگیرید. روی سربرگ Performance کلیک کنید. در نهایت در پنل سمت چپ گزینه مورد نظرتان را انتخاب کنید تا جزئیات و مشخصات مربوط به آن به نمایش دربیاید.

مشخصات سخت افزار کامپیوتر در Task Manager

4. پیدا کردن مشخصات فنی کامپیوتر با DirectX Diagnostic Tool

برای رسیدن به مشخصات کامپیوتر در ویندوز 11 کافی است دو کلید Win + X را همزمان فشار دهید. گزینه Run را انتخاب کنید. یا از قسمت جستجوی ویندوز run را پیدا و انتخاب کنید.

حالا در کادر برنامه عبارت dxdiag را تایپ کنید. در نهایت گزینه OK و سپس تب System را انتخاب کنید. حالا یک صفحه با تب‌های مختلف می‌بیند که در هر تب مشخصات مربوط به یک بخش خاص لیست شده است. برای مشاهده اطلاعات کامل هر قسمت باید به تب مربوط به همان قسمت مراجعه کنید. مثلا برای مطالعه مشخصات صفحه نمایش، روی سربرگ Display کلیک کنید.

DirectX Diagnostic Tool windows 11

5. فهمیدن مشخصات کامپیوتر در ویندوز 11 با Command Prompt

اگر به دنبال اطلاعات دقیق از مادربرد یا کارت گرافیک و غیره هستید، کافی است در ویندوز 11 روی منوی استارت راست کلیک کرده و گزینه Windows Terminal (Admin) را انتخاب کنید. در پنجره باز شده روی گزینه Open a new tab کلیک کرده و در نهایت روی Command Prompt کلیک کنید.

فهمیدن مشخصات کامپیوتر با cmd
حالا در پنجره باز شده عبارت Systeminfo را تایپ کرده و کلید اینتر را بزنید. در این قسمت می‌توانید اطلاعات دقیق‌تر و با جزئیات بیشتری نسبت به قسمت ستینگ را مطالعه کنید.

Command Prompt ویندوز 11

6. مشاهده مشخصات کامپیوتر با PowerShell در ویندوز 11

مانند روش قبل، روی منوی استارت راست کلیک کرده و گزینه Windows Terminal (Admin) را انتخاب کنید. در پنجره باز شده روی گزینه Open a new tab کلیک کنید و PowerShell را انتخاب کنید.

حالا در پنجره باز شده عبارت Get-ComputerInfo را تایپ کرده و کلید اینتر را بزنید. در این قسمت می‌توانید اطلاعات کاملی از مشخصات سیستم خود را مشاهده کنید.

مشخصات کامپیوتر با PowerShell در ویندوز 11

7. لیست مشخصات و قطعات کامپیوتر در Device Manager

برای استفاده از این قسمت ابتدا دو کلید Win + X را همزمان فشار دهید و سپس گزینه Run را انتخاب کنید. در کادر مربوطه عبارت devmgmt.msc را بنویسید و ok را بزنید تا پنجره Device Manager لود شود.

Device Manager ویندوز 11

در این صفحه میتوانید لیست کاملی از مشخصات سخت افزار و قطعات جانبی مرتبط با سیستم خود را مشاهده کنید.

لیست قطعات کامپیوتر در Device Manager

8. پیدا کردن اطلاعات کامپیوتر و لپ تاپ به کمک برنامه Speccy

علاوه بر ابزارهای اختصاصی خود ویندوز 11، می‌توانید از برنامه Speccy هم استفاده کنید. کافی است از اینجا به صفحه دانلود برنامه مراجعه کرده و با انتخاب گزینه Download Free Version برنامه را دانلود کنید. حالا کلیدهای Windows + E را همزمان فشار دهید. در نهایت وارد پوشه File Explorer شوید. فایل برنامه که دانلود کرده‌اید، در این قسمت ذخیره شده است که می‌توانید آن را نصب کنید. بعد از باز کردن برنامه در بخش Summary یک خلاصه از اطلاعات کامپیوتر یا لپ تاپ ثبت شده است. برای دیدن اطلاعات کامل‌تر کافی است به سربرگ مربوط به هر قسمت مراجعه کنید. اگر می‌خواهید این اطلاعات را ذخیره کنید، روی گزینه File کلیک کرده و سپس گزینه Save as Text file را انتخاب کنید.

اطلاعات کامپیوتر در برنامه Speccy

9. باز کردن کیس!

قاعدتا این راه حل مختص ویندوز 11 نیست. اما یک راه حل بسیار ساده هست برای اینکه بدون واسطه ببینید چه قطعات سخت فزاری در کامپیوتر شما وجود دارد.

2.4/5 - (14 امتیاز)

کوتاه کننده لینک
مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.