آپلود با لینک مستقیم

افزایش راحتی زندگی با خانه هوشمند : تجربه ای شخصی

همین چند ماه پیش بود که تصمیم گرفتم خونه رو هوشمند کنم. دوست داشتم بتونم همه چیز رو از راه دور کنترل کنم؛ چراغ ها وسایل گرمایشی و سرمایشی حتی درب ها. راستش اولش فکر می کردم این کار خیلی ساده است و با چند وسیله می تونم همه چیز رو اتومات کنم اما وقتی دست به کار شدم دیدم داستان پیچیده تر از اونیه که فکر می کردم. پس اینجا می خوام تجربه خودم رو باهاتون به اشتراک بذارم تا اگه شما هم قصد دارید خونه تون رو هوشمند کنید بتونید از اشتباهات من درس بگیرید!

چرا خانه هوشمند؟

اول از همه چرا باید خونه تون رو هوشمند کنید؟ خب جواب سادست : راحتی بیشتر کنترل بهتر و صرفه جویی در مصرف انرژی. تصور کنید شب توی تخت دراز کشیدید و یادتون میاد چراغ های اتاق نشیمن روشنه. به جای بلند شدن و خاموش کردن چراغ ها با گوشی تون این کار رو انجام می دید. یا وقتی از خونه بیرون می رید وسایل گرمایشی یا سرمایشی اتوماتیک خاموش می شن و مصرف انرژی به حداقل می رسه. اینجاست که هوشمندسازی می تونه واقعاً به کار بیاد.

شروع کار : خرید تجهیزات

وقتی تصمیم گرفتم خونه رو هوشمند کنم اولین چیزی که لازم بود سیستم کنترل مرکزی (هاب هوشمند) بود. هاب نقش مغز اصلی سیستم رو داره که تمام دستگاه های هوشمند رو به هم وصل می کنه. من یک هاب معروف به نام Google Nest Hub رو انتخاب کردم که با بیشتر دستگاه های موجود در بازار سازگار بود. نصبش ساده بود ولی باید حواستون باشه که همه دستگاه ها با هم سازگار نیستن.

نکته :

قبل از خرید هر دستگاهی مطمئن بشید که با هاب شما سازگار باشه. این خیلی مهمه چون ممکنه بعدها با کلی مشکل برای اتصال روبرو بشید.

کنترل روشنایی : شروع از ساده ها

اولین بخشی که هوشمندش کردم روشنایی خونه بود. لامپ های هوشمند Philips Hue رو انتخاب کردم که خیلی راحت به هاب وصل می شدن. مزیت اصلی این لامپ ها این بود که به صورت وای فای کار می کردن و نیازی به سیم کشی خاصی نداشتن. نصبشون ساده بود : فقط باید لامپ ها رو جایگزین لامپ های قدیمی می کردم و از طریق اپلیکیشن هاب اون ها رو تنظیم می کردم.

مشکل :

یک مشکل کوچیک که داشتم این بود که وقتی اینترنت خونه قطع می شد دیگه نمی تونستم لامپ ها رو کنترل کنم. اینجاست که وابستگی به اینترنت یکی از محدودیت های خانه های هوشمنده.

مزایامعایب
کنترل راحت با گوشیوابستگی به اینترنت
تنظیمات نورپردازی دلخواهقیمت بالای لامپ ها
مصرف کمتر انرژینیاز به هاب مرکزی

هوشمندسازی سیستم گرمایشی و سرمایشی

دومین مرحله کنترل وسایل گرمایشی و سرمایشی بود. به جای خرید تجهیزات گرمایشی جدید از ترموستات هوشمند Nest استفاده کردم. این ترموستات به سادگی به سیستم گرمایش و سرمایش موجود وصل شد و می تونستم دما رو از راه دور کنترل کنم. حتی قابلیت تنظیم زمان بندی داشت که باعث می شد وقتی خونه نیستم سیستم خاموش بشه و انرژی کمتری مصرف بشه.

نکته فنی :

برای نصب ترموستات هوشمند باید مطمئن بشید که سیستم گرمایشی شما با ترموستات هوشمند سازگار باشه. بعضی از سیستم ها نیاز به تغییرات کوچیک در سیم کشی دارن که بهتره توسط یک تکنسین انجام بشه.

امنیت خانه هوشمند : دوربین ها و قفل های هوشمند

یکی دیگه از بخش های مهم در هوشمندسازی سیستم امنیتی بود. من دوربین های هوشمند Ring و قفل های هوشمند August رو نصب کردم. دوربین ها به اینترنت وصل می شدن و می تونستم تصاویر رو از هر جایی ببینم. همچنین قفل هوشمند هم با گوشی باز و بسته می شدن و حتی می تونستم دسترسی موقتی به مهمان هام بدم.

چالش :

یکی از مشکلاتی که با قفل های هوشمند داشتم مسئله باتری بود. باتری قفل ها هر چند ماه یک بار باید عوض بشه و اگه به موقع شارژشون تموم بشه ممکنه با مشکل روبرو بشید و نتونید در رو باز کنید!

سیستم امنیتیمزایامعایب
دوربین Ringکنترل از راه دورمصرف زیاد اینترنت
قفل Augustدسترسی موقت به مهماننیاز به تعویض باتری

دستگاه های صوتی و ویدئویی : تجربه بی نظیر

در مرحله آخر تلویزیون هوشمند و سیستم صوتی رو به هاب وصل کردم. تلویزیون های جدید مثل LG OLED به راحتی به اینترنت وصل می شن و می تونید با استفاده از گوشی تون کنترلشون کنید. حتی می تونید به دستیار صوتی بگید که تلویزیون رو روشن کنه یا شبکه رو عوض کنه. سیستم صوتی Sonos هم به هاب متصل شد و می تونستم موسیقی رو در تمام خونه پخش کنم.

تجربه شخصی :

کنترل سیستم صوتی و تلویزیون از راه دور واقعاً حس خوبی داره اما باید دقت کنید که تداخل های وای فای ممکنه باعث بشه صدای پخش شده با تاخیر برسه. اگه خونه تون دستگاه های زیادی به اینترنت وصله ممکنه بعضی وقتا با این مشکل روبرو بشید.

نتیجه گیری

خونه هوشمند واقعاً می تونه زندگی رو راحت تر کنه اما باید از قبل برنامه ریزی دقیقی داشته باشید و مطمئن بشید که همه دستگاه ها با هم سازگار هستن. همچنین همیشه باید مسائل امنیتی رو در نظر بگیرید؛ چون هرچقدر هم که خونه تون هوشمند بشه اگه دسترسی غیرمجاز داشته باشه می تونه خطرناک باشه. در نهایت با اینکه مشکلات کوچیکی وجود داره اما راحتی و کنترل بیشتری که با خونه هوشمند به دست میارید واقعاً ارزشش رو داره.

پرسش های متداول

  1. آیا بدون اینترنت می تونم از سیستم خانه هوشمند استفاده کنم؟ بستگی به دستگاه ها داره. بعضی از سیستم ها بدون اینترنت هم کار می کنن اما بیشتر وسایل هوشمند نیاز به اتصال اینترنت دارن.
  2. چقدر باید برای هوشمندسازی خونه هزینه کنم؟ بسته به تجهیزات هزینه ها متغیره. از حدود ۵ میلیون تومان برای سیستم های پایه شروع می شه و تا چند ده میلیون هم می تونه بره.
  3. آیا نصب دستگاه های هوشمند سخته؟ اکثر دستگاه های هوشمند با راهنمایی ساده ای همراه هستن و می تونید خودتون نصب کنید. فقط برای تجهیزات پیچیده تر مثل ترموستات ممکنه نیاز به تکنسین داشته باشید.

 

این محتوا توسط آگهی دهنده نگارش شده است. یو آپلود در قبال آن مسئولیتی ندارد.
1/5 - (1 امتیاز)

کوتاه کننده لینک
مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.