آپلود با لینک مستقیم

آشنایی با محبوب‌ترین نرم‌افزارهای آهنگسازی

آشنایی با محبوب‌ترین نرم‌افزارهای آهنگسازی

برای شروع کار ضبط و تولید موسیقی، علاوه بر تجهیزاتی چون کامپیوتر، میکروفون، کارت صدا، اسپیکر مانیتورینگ، هدفون و میدی کنترلر، به یک DAW (مخفف Digital Audio Workstation) یا به بیان ساده، نرم‌افزار آهنگسازی نیاز دارید. این دسته از نرم‌افزارها به شما امکان می‌دهند که به ضبط، ویرایش و میکس موسیقی بپردازید و تمام مراحل کار تولید موسیقی را در یک محیط واحد انجام دهید.

امروزه نرم‌افزارهای آهنگسازی متعددی در بازار وجود دارند که هر فردی می‌تواند بسته به خواسته‌ها، سلیقه و بودجه خود، یکی از آنها را برگزیند. می‌توان گفت که اغلب این نرم‌افزارها تمامی خواسته‌های کاربران را برآورده می‌کنند و هیچ‌یک از آنها بر گزینه‌های دیگر برتری مطلق ندارد؛ اما برخی از نرم‌افزارهای آهنگسازی با اقبال عمومی گسترده‌تری مواجه شده‌اند و بدون شک این امر بی‌دلیل نیست. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم تا در قالب یک مقاله کوتاه، به معرفی برخی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای آهنگسازی موجود در بازار بپردازیم تا کار انتخاب برای شما کمی آسان‌تر شود.

شایان ذکر است که به‌جز موارد اشاره‌شده در این مطلب، DAWهای پُرشمار دیگری نیز در بازار وجود دارند و شما می‌توانید با دریافت نسخه آزمایشی رایگان آنها از وب‌سایت شرکت‌های سازنده‌شان، این نرم‌افزارها را نیز مورد آزمون قرار دهید.

۱- Ableton Live

برای شروع، به سراغ یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای آهنگسازی، یعنی Ableton Live می‌رویم.

رابط کاربری حساب‌شده و بهینه ایبلتون لایو، یادگیری نحوه کار با این DAW و انجام امور مختلف را آسان می‌سازد. به‌علاوه، نسخه‌های گران‌قیمت‌تر Ableton Live از مجموعه‌ای گسترده از افکت‌ها، سازهای مجازی و سمپل‌های باکیفیت برخوردار هستند.

یکی از نقاط قوت این DAW، امکان تنظیم محیط کاربری آن در دو حالت مختلف است. حالت استاندارد نرم‌افزار که Arrangement نام دارد، برای تولید موسیقی به شکل معمول ایده‌آل است و حالت Session نیز برای اجرا یا ساخت موسیقی به‌صورت زنده یا پی‌ریزی ایده‌های خلاقانه مناسب است. این شاخصه ایبلتون لایو موجب محبوبیت آن در میان طیف وسیعی از موزیسین‌ها، خصوصاً پرودوسرهای موسیقی الکترونیک شده است.

در کل، نرم‌افزار Ableton Live با ارائه سطحی استثنایی از انعطاف‌پذیری و ابزارهایی قدرتمند برای ساخت، ویرایش و تنظیم موسیقی، می‌تواند خواسته‌های هر موزیسینی در هر سبکی از موسیقی را برآورده کند. این DAW با ویندوز و macOS سازگار است.

۲- Apple Logic Pro

مورد بعدی این فهرست، برای کاربران کامپیوترهای مبتنی بر سیستم عامل macOS طراحی شده است و در طول حدود سه دهه حضور در بازار، اعتماد بسیاری از کاربران را جلب کرده است.

رابط کاربری بی‌نقص لاجیک پرو، با در نظر گرفتن نیازهای تمامی موزیسین‌ها طراحی شده است و ابزارهای گسترده آن می‌توانند از پس هر وظیفه‌ای برآیند.

به‌علاوه، این نرم‌افزار، مجموعه‌ای کم‌نظیر از افکت‌ها، سمپل‌ها و سازهای مجازی را در خود جای داده است و همین امر یکی از دلایل عمده انتخاب Logic Pro توسط طیف وسیعی از نوازندگان، آهنگسازان و پرودوسرها است.

در کل می‌توان گفت که برای کاربران macOS، به‌دشواری می‌توان گزینه‌ای بهتر از Apple Logic Pro را پیشنهاد داد و همانطور که اشاره شد، قابلیت‌ها و طراحی کم‌نظیر این نرم‌افزار، آن را به انتخاب اول بسیاری از حرفه‌ای‌ها بدل کرده است.

۳- Steinberg Cubase

کیوبیس نیز همچون دو مورد قبلی، سالیان سال است که جزو نرم‌افزارهای پیشرو برای تولید موسیقی به شمار می‌آید و در استودیوهای سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نرم‌افزار که هم با ویندوز و هم با macOS سازگاری کامل دارد، از عملکرد باثبات، ابزارهای ویرایش و میکس جامع، قابلیت‌های MIDI استثنایی و افکت‌ها و سازهای مجازی پُرشمار بهره‌مند است و می‌تواند به‌راحتی با قدرتمندترین رقبای خود نیز رقابت کند.

رابط کاربری Steinberg Cubase بسیار قابل درک، سریع و الهام‌بخش است و به کاربر امکان می‌دهد که به‌سادگی به ابزارها و قابلیت‌های مورد نیاز خود دسترسی داشته باشد. همچنین امکان شخصی‌سازی آسان و بی‌دردسر محیط کار کیوبیس نیز یک نقطه قوت بزرگ محسوب می‌شود.

در نهایت، اگر به یک DAW همه‌چیزتمام برای ضبط و تولید موسیقی نیاز دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً Cubase را جزو گزینه‌های اصلی خود قرار دهید.

۴- Avid Pro Tools

اگر به یک استودیوی حرفه‌ای سر بزنید، احتمال زیادی وجود دارد که با نرم‌افزار Pro Tools مواجه شوید؛ زیرا این نرم‌افزار چندین دهه است که انتخاب اول بسیاری از حرفه‌ای‌ها به شمار می‌آید.

Pro Tools که نخستین بار در سال ۱۹۸۹ میلادی روانه بازار شد، با امکانات تحسین‌برانگیز خود در زمینه ضبط، ویرایش و میکس موسیقی، گزینه اصلی بسیاری از موزیسین‌ها و پرودوسرها برای کار با سازهای زنده، وکال و پروژه‌های صوتی پیچیده است.

محیط کاربری پرو تولز بسیار دقیق و بهینه است و به لطف بهره‌مندی از امکانات متعدد برای نظم‌بخشی به ترک‌ها و بخش‌های مختلف، می‌تواند مدیریت پروژه‌های بزرگ با تعداد ترک‌های بسیار زیاد را تسهیل کند.

همچون دیگر گزینه‌های این فهرست، این نرم‌افزار نیز به مجموعه‌ای گسترده از سازهای مجازی باکیفیت و افکت‌های حرفه‌ای برای شکل‌دهی به صدا مجهز است.

با اینکه پرو تولز عمدتاً در زمینه پردازش آدیو شهرت دارد، اما از نظر قابلیت‌های ساخت و ویرایش MIDI نیز جزو بهترین گزینه‌های موجود در بازار به شمار می‌آید.

علاوه بر تمامی این موارد، ویژگی خلاقانه Cloud Collaboration نیز به کاربر امکان می‌دهد که پروژه‌های خود را به‌صورت آنلاین با مشتریان یا دیگر پرودوسرها به اشتراک بگذارد و همکاری نزدیک و تنگاتنگی با سایر افراد داشته باشد.

Avid Pro Tools با ویندوز و macOS سازگاری کامل دارد و برای کاربران هر دو سیستم عامل، یک گزینه عالی به شمار می‌آید.

۵- Cockos REAPER 

زمانی که پای قیمت به میان می‌‌آید، کمتر DAW حرفه‌ای می‌تواند حریف ریپر شود؛ زیرا این نرم‌افزار با وجود بهره‌مندی از امکانات، ابزارها و قابلیت‌های عالی، قیمتی بسیار کمتر از اکثر رقبای خود دارد. علاوه بر آن، REAPER بسیار کم‌حجم است و فشار چندانی به کامپیوتر وارد نمی‌کند. اما نباید اجازه دهید که این عوامل باعث شوند ریپر را دست کم بگیرید؛ زیرا هنرمندان بزرگی چون هانس زیمر (Hans Zimmer) و تیم هنسون (Tim Henson) نیز از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند.

محیط نرم‌افزار ریپر بسیار حساب‌شده طراحی شده است؛ با این حال، شما می‌توانید تقریباً تمامی بخش‌های آن را شخصی‌سازی کنید و بنا بر خواسته‌ها و سلیقه خود تغییر دهید.

از نظر قابلیت‌ها و ابزارها نیز ریپر می‌تواند انتظارات اکثر قریب به اتفاق موزیسین‌ها و پرودوسرهای حرفه‌ای را برآورده کند که با توجه به قیمت این نرم‌افزار، امری شایسته تحسین است.

اگر قصد دارید کار با نرم‌افزارهای آهنگسازی را شروع کنید و به نرم‌افزار Cockos REAPER علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً دوره جامع و رایگان «آموزش نرم‌افزار ریپر» را در وب‌سایت گیتار ایران تماشا کنید.

۶- Image-Line FL Studio

مگر می‌توان از بهترین نرم‌افزارهای آهنگسازی موجود سخن گفت و به FL Studio اشاره نکرد؟ این نرم‌افزار که در میان موزیسین‌ها و پرودوسرهای تمامی سبک‌ها، خصوصاً الکترونیک و هیپ هاپ طرفداران بی‌شماری دارد، یکی از بهترین گزینه‌ها برای اکثر علاقه‌مندان به تولید موسیقی محسوب می‌شود.

FL Studio که هم با ویندوز و هم با macOS سازگار است، از محیطی جذاب با قابلیت شخصی‌سازی آسان، ابزارهای جامع و سمپل‌ها و سازهای مجازی باکیفیت بهره می‌برد.

محیط کاربری Image-Line FL Studio به‌نحوی طراحی شده است که کاربر بتواند ایده‌های خود را با حداکثر سرعت و سهولت پیاده‌سازی کند و آزادانه به آزمون‌وخطا و کنکاش در ایده‌های موسیقایی خود بپردازد.

یکی از نقاط قوت این نرم‌افزار، استپ سکوئنسر آن است که طراحی الگوهای سازهای کوبه‌ای و ملودی‌ها را بسیار آسان می‌سازد. به‌علاوه، بخش پیانو رول (piano roll) آن نیز ساخت ملودی‌ها و هارمونی‌ها را به کاری جذاب و ساده بدل می‌کند.

در نهایت می‌توان گفت که چه برای افراد مبتدی و چه برای افراد حرفه‌ای، اف ال استودیو یک گزینه عالی است و حتماً باید در زمان انتخاب DAW، آن را جزو گزینه‌های اصلی خود قرار دهید.

۷- PreSonus Studio One

PreSonus را می‌توان یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه تجهیزات صوتی، از جمله کارت صدا، اسپیکر مانیتورینگ، میکروفون، هدفون و میکسر دانست؛ اما این شرکت، علاوه بر تجهیزات سخت‌افزاری، در زمینه نرم‌افزار نیز شهرت و اعتبار زیادی دارد و Studio One شاهدی معتبر بر این مدعاست.

استودیو وان با ترکیب نقاط قوت نرم‌افزارهای آهنگسازی مورد علاقه موزیسین‌های الکترونیک مانند FL Studio و Ableton Live با نرم‌افزارهای آدیو-محور چون Logic Pro و Cubase، به یکی از بهترین DAWهای موجود در بازار بدل شده است.

ویژگی‌هایی چون Smart Templates، رابط کاربری قابل شخصی‌سازی و ابزارهای قدرتمند، کار با این نرم‌افزار را بسیار جذاب و آسان کرده‌اند. از سوی دیگر، Studio One دارای قابلیت‌هایی کاربردی مانند Chord Track و Pattern Mode است که فرایند آهنگسازی را الهام‌بخش و ساده می‌سازند. از نظر گستره پلاگین‌ها و افکت‌‌ها نیز می‌توان امتیاز بالایی به این DAW داد.

مجموع این عوامل باعث شده است که Studio One با وجود قدمت کمتر خود نسبت به اکثر نرم‌افزارهای این فهرست، به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌های موجود در بازار بدل شود. شایان ذکر است که این DAW‌، در هر دو سیستم عامل ویندوز و macOS قابل استفاده است.

سخن آخر

همانطور که اشاره شد، این مقاله شامل تمامی نرم‌افزارهای آهنگسازی موجود در بازار نمی‌شود و بدون شک جای DAWهای محبوبی چون Reason ،Cakewalk ،Bitwig Studio و حتی GarageBand در این مطلب خالی بود؛ اما قصد ما این بود که در قالب مقاله‌ای مختصر و مفید، حداقل برخی از مشهورترین گزینه‌های موجود در بازار را معرفی کنیم تا کار انتخاب برای شما کمی آسان‌تر شود.

 

این محتوا توسط آگهی دهنده نگارش شده است. یو آپلود در قبال آن مسئولیتی ندارد.
1/5 - (1 امتیاز)

کوتاه کننده لینک
مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.