آپلود با لینک مستقیم

هوشمند سازی ساختمان چیست؟

با پیشرفت فناوری، هر روز محیط اطراف ما انسان‌ها پیچیده‌تر می‌شود. هر اتاق می‌تواند چندین دستگاه هوشمند متصل به شبکه اینترنت را در خود جای دهد. بدین ترتیب هوشمند سازی ساختمان اتفاق می‌افتد. مهندسان از طرح‌های ساختمان هوشمند برای بهره‌برداری حداکثری از فناوری به روش‌های نوآورانه و پایدار استفاده می‌کنند.

هوشمند سازی ساختمان چیست؟

هوشمندسازی ساختمان فرآیندی است که طی آن، ساختمان‌های ما به مکان‌هایی هوشمند تبدیل می‌شوند. ساختمان‌های هوشمند، ساختمان‌هایی هستند که از سیستم‌های خودکار پیچیده برای به حداکثر رساندن بهره‌وری عملیاتی و رفاه ساکنان استفاده می‌کنند. هوشمندسازی ساختمان مزایایی از جمله تعمیر و نگهداری ساده، تجربیات بهبود یافته مستاجر، افزایش بهره‌وری و موارد دیگر را به دنبال دارد. خوشبختانه، ما مجبور نیستیم میان ساختمان‌های سبز در مقابل ساختمان‌های هوشمند یک مورد را انتخاب نماییم. چون آنها می‌توانند یکی باشند.

طراحی ساختمان هوشمند، دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیا، محاسبات ابری، واقعیت افزوده و سایر سیستم‌ها را در یک بستر مناسب، با هم ادغام کرده و فرآیندهای روزمره را خودکار می‌کند. اگر یک ساختمان بداند که معمولاً شخصی ساعت ۱۱:۰۰ وارد اتاق می‌شود، می‌تواند سیستم‌های تهویه را تنظیم کند تا دمای اتاق در سطح مطلوبی قرار بگیرد. حال، اگر آن شخص ساعت ۱۱:۰۰ به اتاق وارد نشود، می‌تواند سیستم تهویه را برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی خاموش کند. چنین ساختمانی را هوشمند می‌گویند. البته این فقط یک نمونه کوچک از هوشمند بودن ساختمان است.

از آنجایی که هر ساختمان هوشمند به خودی خود منحصر به فرد است، کاربردهای بی‌شماری برای این فناوری وجود دارد. از جمله اینکه ساکنین در آسایش و رفاه بیشتری به سر می‌برند. برای داشتن خانه هوشمند، می‌توانید از این لینک اقدام کنید.

ویژگی‌های ساختمان‌های هوشمند چیست؟

A hand holding a device with a hologram of a houseAI-generated content may be incorrect.

مهم‌ترین ویژگی ساختمان‌های هوشمند این است که به شبکه اینترنت متصل هستند. برای هوشمند سازی ساختمان، قرار دادن روتر وای‌فای در ساختمان کافی نیست؛ بلکه طراحان باید از مصالح ساختمانی که مانع از عبور سیگنال می‌شوند استفاده نکنند و برای موارد اضطراری، تمهیداتی در نظر بگیرند. به همین دلیل، کابل‌های اترنت قابل اعتمادترین زیرساخت برای گرد هم آوردن سیستم‌های مختلف هستند. پس چه در حال ارتقاء یک ساختمان استاندارد باشید و چه در حال طراحی یک ساختمان هوشمند از صفر، سیم‌کشی اترنت لازم است.

ویژگی دوم، بهره‌وری از انرژی است. شایع‌ترین راه اتلاف انرژی، روشن گذاشتن چراغ‌ها یا تهویه مطبوع بیش از حد اعتدال است. ساختمان‌های هوشمند می‌توانند استفاده از این وسایل را خودکار کنند تا هزینه‌ها را کاهش داده و پایداری را ارتقا دهند. به عنوان مثال، روشنایی فضا ممکن است هنگام استفاده از یک اتاق، روشن و پس از خروج خاموش شود. این بهره‌وری‌ها به مرور زمان افزایش می‌یابد و هزینه‌های عملیاتی را کاهش می‌دهد.

ویژگی سوم، ارائه خدمات خودکار و شخصی‌سازی‌شده است. ساختمان‌های هوشمند که دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیا دارند، خدمات خودکاری ارائه می‌دهند. این ساختمان‌ها از حسگرها برای بهینه‌سازی محیط ساختمان استفاده می‌کنند. ساختمان‌های هوشمند ابزارهایی را برای افزایش اثربخشی، بهره‌وری و حتی راحتی ساکنین در داخل خانه‌های خود ارائه خواهند داد. همچنین ساختمان‌های هوشمند می‌توانند کنترل لوازم خانگی را به کاربر اعطا کنند.

چگونه فناوری، ساختمان‌ها را هوشمندتر و کارآمدتر می‌کند؟

A finger touching a buttonAI-generated content may be incorrect.

اینترنت اشیا واقعاً شریان حیاتی یک ساختمان هوشمند است. با فعال کردن اتصال بین حسگرها و سایر دستگاه‌ها، ساختمان‌ها می‌توانند طیف وسیعی از اطلاعات را در مورد وضعیت ساختمان جمع‌آوری و منتقل کنند. با پردازش این داده‌ها، ساختمان‌ها، هوشمند می‌شوند. در ادامه چند نمونه از فناوری‌هایی که نقش عمده‌ای در هوشمند سازی ساختمان‌ دارند بیان می‌شوند.

  • اتصال بی‌سیم: اتصالات بی‌سیم که داده‌ها را از حسگرها به دروازه‌ها متصل می‌کنند، فناوری‌های متعددی از جمله Wi-Fi و بلوتوث را در بر می‌گیرند. Matter یک پروتکل نوظهور است که توسط اتحادیه استانداردهای اتصال (CSA) هدایت می‌شود. این استاندارد جدید که در سال ۲۰۱۹ ایجاد شد، یک پلتفرم اتصال یکپارچه و ایمن برای دستگاه‌های خانه هوشمند ایجاد می‌کند.
  • اتصال سیمی: اترنت به طور گسترده برای انتقال داده با سرعت بالا استفاده می‌شود و معمولاً برای کاربردهای حیاتی در اتوماسیون ساختمان به کار می‌رود. اترنت، امکان انتقال برق و داده را به طور همزمان فراهم می‌کند. نصب آن ساده است و برای کاربردهایی مانند دوربین‌های IP و سیستم روشنایی هوشمند مفید است.
  • تشخیص صدا و صوت: توانایی کنترل و نظارت بر ساختمان‌ها بر اساس سیگنال‌های صوتی ضروری است. با پیشرفت‌های اخیر در مدل‌های زبانی بزرگ و ابزارهایی مانند ChatGPT، به نظر می‌رسد تشخیص صدا در نحوه پردازش و استفاده از زبان طبیعی برای ارتباط با کنترل‌های ساختمان هوشمند، پیشرفت چشمگیری خواهد داشت.
  • بینایی ماشین: به لطف دوربین‌های پیشرفته و الگوریتم‌های بینایی ماشین، داده‌های بصری از جمله تشخیص اشیاء و افراد، ضبط و تفسیر می‌شوند. فناوری بینایی ماشین می‌تواند برای چندین نیاز نظارتی در ساختمان‌های هوشمند، مانند تشخیص اشغال بر اساس منطقه، تجزیه و تحلیل صف‌ها و ازدحام و نقض‌های امنیتی، مورد استفاده قرار گیرد.

دیگر فناوری‌های هوشمند سازی ساختمان

  • ردیابی افراد: این سیستم‌ها از بلوتوث، وای‌فای یا بیکن‌های RFID برای ردیابی حرکت و یافتن افراد در یک ساختمان استفاده می‌کنند. به این ترتیب، اطلاعات را می‌توان تجزیه و تحلیل کرد و برای بهینه‌سازی استفاده از فضا، مدیریت امکانات و تجربه ساکنین استفاده کرد. به عنوان مثال، سیستم‌های تهویه مطبوع و روشنایی را می‌توان برای هوشمند سازی ساختمان تنظیم کرد.
  • کاربردهای ردیابی برای ایمنی و کارایی: کاربردهای ردیابی مبتنی بر اینترنت اشیا می‌توانند به افزایش ایمنی و کارایی در یک ساختمان کمک کنند. به عنوان مثال، کارکنان و بازدیدکنندگان می‌توانند در صورت بروز شرایط اضطراری، ردیابی یا مکان‌یابی شوند و امکان تخلیه کارآمد را فراهم کنند. دارایی‌ها و موجودی نیز می‌توانند ردیابی شوند و با ارائه اطلاعات در زمان واقعی، عملیات مدیریت ساختمان را ساده‌تر کنند.
  • اتوماسیون و کنترل‌های تطبیقی: داده‌های حاصل از دستگاه‌ها و حسگرهای مختلف اینترنت اشیا می‌توانند برای ایجاد تنظیمات در زمان واقعی به منظور بهینه‌سازی مصرف انرژی در یک ساختمان هوشمند ادغام شوند. سیستم‌های تهویه مطبوع، روشنایی و سایر شرایط محیطی می‌توانند از این داده‌ها بر اساس مثلا میزان اشغال، استفاده کنند.

مزایای ساختمان‌های هوشمند

ساختمان‌های هوشمند مزایای بسیار زیادی دارند که آنها را از ساختمان های معمولی متمایز می‌کند. وجود این مزایا موجب می‌شود تا هزینه ایجاد ساختمان هوشمند را متقبل شویم و معمولا آن را به بهترین نمایندگی خانه هوشمند بسپاریم!

  • بهره‌وری انرژی و صرفه‌جویی در هزینه
  • بهبود آسایش و بهره‌وری ساکنین
  • ایمنی و امنیت افزایش‌یافته
  • مدیریت و نگهداری ساده‌

 

این محتوا توسط آگهی دهنده نگارش شده است. یو آپلود در قبال آن مسئولیتی ندارد.
3/5 - (2 امتیاز)

کوتاه کننده لینک
مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. محمد می گوید

    مقاله جالبی بود در مورد هوشمندسازی ساختمان