چرا دچار نقرس می شویم؟
نقرس یکی از بیماری های مفصلی است که می تواند زندگی فرد مبتلا را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و سبب آزار و اذیت برای او شود.
در این مطلب قصد داریم ضمن معرفی این بیماری، علل، علائم، راههای پیشگیری آن را به طور واضح شرح دهیم. همچنین تصاویر نقرس را با شما اشتراک گذاشتیم تا این بیماری را بهتر بشناسید.
اگر علائمی از نقرس دیدید سریعا به پزشک ارتوپد مراجعه کنید : ویزیت متخصص ارتوپد در منزل
نقرس چیست؟
نقرس نوعی آرتریت است که با تجمع کریستال های اسید اوریک در مفاصل رخ می دهد. اسید اوریک یک ماده زائد است که به طور معمول از طریق کلیه ها دفع می شود. با این حال، در افراد مبتلا به نقرس، بدن اسید اوریک را بیش از حد تولید می کند یا نمی تواند آن را به درستی دفع کند. در نتیجه کریستال های اسید اوریک در مفاصل تجمع می یابند که منجر به التهاب و درد شدید می شوند .
شاید نیاز به تشخیص پزشک نیاز به رادیولوژی هم بود : رادیولوژی در منزل
علل ابتلا به نقرس
همانطور که گفته شد، این بیماری در اثر تجمع بیش از حد اسید اوریک در بدن اتفاق می افتد، اما بهتر است بدانید که تمام افرادی که اسید اوریک آن ها بیش از حد معمولی است به نقرس مبتلا نمی شوند. به طور کلی عوامل و علل تشدید کننده افزایش اسید اوریک در بدن و درنتیجه ابتلا به نقرس عبارتند از:
مصرف بیش از حد گوشت قرمز
زیاده روی در مصرف مکمل های پروتئین
اضافه وزن
مصرف بالای الکل
افزایش سن
وراثت
جنسیت (این بیماری در مردان رواج بیشتری دارد)
استفاده از داروهایی مانند دیورتیک و داروهای حاوی سالیسیلات
ابتلا به سایر بیماری های زمینه ای مانند دیابت یا فشار خون و کنترل نکردن آن ها
پیوند اعضا و مصرف داروهای ویژه برای پس نزدن عضو پیوندی
در افرادی که خطر ابتلا به نقرس در آن ها زیاد است، کم آبی بدن و تب شدید می تواند احتمال بروز حملات را بیشتر کند.
همچنین در بسیاری از موارد احتمال عود کردن حمله های نقرس با سرمای زیاد بالا می رود. به همین دلیل افراد گروه های پر خطر باید همواره مواظب دمای بدن خود و همچین میزان آب آن باشند.
اگر به هرگونه خدماتی مثل فیزیوتراپی در منزل نیاز داشتید کلیک کنید و تماس بگیرید.
علائم بیماری نقرس
علائم نشان دهنده نقرس عبارت است از:
اولین نشانه ابتلا به نقرس احساس درد شدید در مفاصل است. در زمان اولیه ابتلا به این بیماری شدت درد کمتر است و معمولا به شکل یک درد مبهم در مفاصل ظاهر می شود اما با حاد شدن بیماری شدت درد نیز افزایش می یابد. این درد بیشتر در زانو، مچ پا، انگشت بزرگ پا و سایر انگشتان دست و پا ظاهر می شود.
ورم نواحی درگیر نیز از دیگر علائم ابتلا به نقرس است. معمولا پس از ایجاد درد در مفاصل مختلف، ورم این نواحی نیز شروع شده و به شکل غیر طبیعی سبب باد کردن مفصل درگیر می شود.
مفاصل درگیر با بلور های اسید اوریک، علاوه بر درد و ورم، ملتهب و قرمز رنگ می شوند و زمینه را برای اختلال در عملکرد عادی فرد فراهم می کنند.
از دیگر علائم ابتلا به نقرس مچ پا می توان به سوزش و داغ شدن مفاصل ورم کرده اشاره کرد.
آیا نقرس خطرناک است؟
در حالی که نقرس ممکن است تهدید کننده زندگی نباشد، اگر درمان نشود، می تواند منجر به عوارض جدی شود. التهاب مزمن ناشی از نقرس می تواند به مفاصل آسیب دیده آسیب برساند و منجر به بدشکلی مفصل و محدودیت تحرک شود. علاوه بر این، وجود کریستال های اسید اوریک می تواند منجر به تشکیل سنگ های کلیه شود که می تواند باعث درد شدید شود و به طور بالقوه عملکرد کلیه را مختل کند. بنابراین، جستجوی به موقع درمان نقرس پا برای جلوگیری از عوارض طولانی مدت بسیار مهم است.
راه های پیشگیری از نقرس
نقرس نیز مانند بسیاری از بیماری ها تا حد بسیار زیادی قابل پیشگیری است. روش های مختلفی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری به ویژه در گروه های پرخطر وجود دارد که اکثر آن ها روی یک مساله، یعنی احتیاط در مصرف مواد غذایی پروتئین دار تمرکز دارند.
از دیگر راه های موثر می توان به اجتناب از مصرف مشروبات الکلی یا کاهش مصرف آن ها اشاره کرد.
افزایش میزان نوشیدن آب نیز در کاهش احتمال ابتلا به نقرس موثر است.
همچنین کاهش وزن و جلوگیری از چاقی مفرط یکی از روش های موثر در پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.