آپلود با لینک مستقیم

3 کاربرد مهم زعفران نرمه یا شکسته که نمی دانستید!

زعفران نرمه زعفرانیه

یکی از بخش‌های شکسته یا خردشده رشته‌های زعفران، زعفران نرمه است و از جداسازی و بسته‌بندی این محصول ارزشمند حاصل می‌شود. به دلیل ویژگی‌هایی که این نوع زعفران دارد معمولاً قیمت آن کمتر است و در مواردی از آن استفاده می‌شود که رنگ زعفران مهم‌تر از عطروطعم آن باشد. به‌عبارت‌دیگر زعفران شکسته یا نرمه از ضایعات تولید زعفران است.

زعفران نرمه یا شکسته

در فرایند تولید زعفران ابتدا گل‌های آن از مزارع چیده شده و سپس کلاله‌های زعفران از گل‌ها جداسازی می‌شوند. معمولاً هنگام جابه‌جایی زعفران برخی از کلاله‌های درشت ریز و خرد می‌شوند. این نوع زعفران‌های خردشده را با نام زعفران نرمه یا شکسته می‌شناسیم.

زعفران شکسته یا نرمه شامل بخش‌های شکسته‌شده و ریزه‌های رشته‌های زعفران است که در طول برداشت و فراوری به دلایل مختلف مانند خطای انسانی، آسیب‌های مکانیکی و… از رشته‌های اصلی جدا می‌شوند. زعفران شکسته یا نرمه همانند زعفران سرگل و نگین در گروه زعفران‌ اصل قائنات است و تنها به دلیل ظاهر آن در گروه دیگری از زعفران‌ها دسته‌بندی می‌شود.

3 کاربرد مهم زعفران شکسته

به دلیل ظاهر شکسته زعفران نرمه این محصول قیمت کمتری نسبت به زعفران سرگل دارد. به دلیل مناسب‌بودن قیمت زعفران شکسته این محصول در صنایع بزرگ کاربرد زیادی دارد. در ادامه 3 مورد از کاربردهای مهم زعفران شکسته آمده است:

1. رنگ دهی کاربرد اصلی زعفران شکسته

در صنایع غذایی به دلیل گسترده‌ بودن تولید محصولات غذایی، صاحبان کارخانه به دنبال کاهش هزینه و افزایش سودآوری هستند. یکی از این موارد مربوط به تهیه مواد اولیه‌ای است که علاوه بر داشتن کیفیت‌، قیمت کمتری داشته باشند. استفاده از زعفران نرمه روشی مقرون‌به‌صرفه است که با هزینه کمتر می‌توان زعفران اصل قائنات از نوع شکسته را تهیه کرد. برای رنگ‌دهی به انواع مواد غذایی، نان، شیرینی، محصولات لبنی و… در کارخانه‌های صنایع غذایی روشی مقرون‌به‌صرفه با نتایج قابل‌قبول است.

2. کاربرد زعفران شکسته در تولید محصولات آرایشی

یکی دیگر از موارد کاربرد زعفران نرمه استفاده از آن در صنایع تولید محصولات زیبایی و تولید کرم‌های مختلف است. همان‌طور که می‌دانید زعفران خواص درمانی و دارویی زیادی دارد و همچنین یکی از مواد مؤثر در زیبایی و جوان‌سازی پوست است. به همین دلیل تولیدکنندگان محصولات آرایشی بهداشتی برای استفاده از خواص زعفران برای پوست روشی مقرون‌به‌صرفه را انتخاب کرده و از زعفران شکسته در تولید محصولات خود استفاده می‌کنند.

3. صنعت نساجی

یکی از مواد به‌کاررفته برای رنگ‌آمیزی الیاف و پارچه‌ها در صنعت نساجی زعفران است. باتوجه‌به بالابودن قیمت زعفران سرگل نمی‌توان از این زعفران اصل قائنات استفاده کرد؛ زیرا برای صاحبان این صنعت نیز صرفه اقتصادی نخواهد داشت. به همین دلیل استفاده از زعفران نرمه به‌عنوان یکی از مواد رنگ‌آمیزی مقرون‌به‌صرفه است. می‌توان گفت علاوه بر شکل ظاهری زعفران شکسته، این نوع زعفران معمولاً در جاهایی استفاده می‌شود که رنگ مهم‌تر از عطروطعم و بو باشد.

علاوه بر این ممکن است به دلیل ارزان‌تر بودن زعفران شکسته در مقایسه با زعفران سرگل برخی افراد برای مصارف خانگی خود نیز از این نوع زعفران استفاده کنند. توصیه ما این است که همراه با زعفران نرمه مقداری هم از زعفران کامل استفاده کنید تا علاوه بر رنگ زعفران از عطر و بوی دلپذیر آن نیز لذت ببرید.

شرکت زعفرانیه عرضه‌کننده زعفران اصل قائنات علاوه بر عرضه زعفران با بهترین کیفیت، محصولات جذاب دیگری را نیز تولید و به فروش می‌رساند. تهیه پک‌های هدیه زعفران با بهترین کیفیت، بسته‌بندی‌های زیبا، لوکس و شکیل و قیمت‌های متنوع سازگار با تمامی شرایط اقتصادی برخی از خدمات شرکت زعفرانیه هستند.

زعفران شکسته زعفرانیه

چگونه می توان زعفران نرمه را تشخیص داد؟

همان‌طور که گفتیم سودجویان از وضعیت بازار سوءاستفاده کرده و به روش‌های مختلف زعفران تقلبی تولید می‌کنند. زعفران تقلبی علاوه بر ضررهای مالی، برای سلامتی مصرف‌کنندگان نیز مضر است. استفاده از مواد شیمیایی مضر برای رنگ‌دهی یکی از این موارد است.

به همین دلیل لازم است این ماده غذایی زیبا، دلپذیر و خوش‌عطر را از فروشگاه‌ها یا شرکت‌های معتبر تهیه کنید. علاوه بر خرید از فروشگاه‌های معتبر روش‌های دیگری نیز برای تشخیص زعفران نرمه وجود دارد که عبارت‌اند از:

1. رنگ و ظاهر زعفران

زعفران شکسته نیز از زعفران نگین و سرگل تهیه می‌شود و این نوع زعفران اصل قائنات رنگ کاملاً قرمز دارد. به همین دلیل رنگ زعفران شکسته باید قرمز متمایل به نارنجی باشد.

2. طعم و عطر زعفران

در مجموع اندکی تلخی از ویژگی‌های رشته‌های زعفران اصل است و باتوجه‌به اینکه زعفران نرمه هم از زعفران کامل تهیه می‌شود باید مقداری تلخی را داشته باشد. همچنین هنگام خرید زعفران اصل باید توجه داشته باشید که بوی گرمی هم داشته باشد. هر طعمی به‌غیراز تلخی به معنای آن است که زعفران شکسته ناخالص یا تقلبی است.

شرکت زعفرانیه برای ارزش‌گذاری به زعفران اصل ایرانی و همچنین احترامی که برای مصرف‌کنندگان قائل است محصول زعفران اصل قائنات را در بسته‌بندی و اوزان مختلف و بنا بر نوع مصرف و هدف خرید مشتریان در اختیار آنان قرار می‌دهد.

تولید و عرضه زعفران‌های گرمی، مثقالی، کیلویی و فله‌ای و همچنین تهیه پک‌های هدایای سازمانی در باکس‌های مرغوب با محتویات زیبا بخشی از محصولات شرکت زعفرانیه هستند.

زعفران زعفرانیه

فرایند تولید زعفران نرمه، انواع آن و نکات دیگر

زعفران نرمه به روش‌های مختلف تولید می‌شود که عبارت‌اند از:

  • در هنگام توزین، حمل‌ونقل و… رشته‌های زعفران سرگل در اثر آسیب‌های مکانیکی شکسته می‌شوند. همچنین در اثر تغییر مکان ممکن است برخی رشته‌ها به دلیل عدم انعطاف‌پذیری و عدم رطوبت شکسته شوند.
  • مورد دوم درباره تولید زعفران شکسته مربوط به فرایند تبدیل زعفران پوشال و دسته‌ای به زعفران سرگل رخ می‌دهد که ممکن است مقداری از رشته‌ها در اثر قیچی خوردن ریز و شکسته شوند.
  • مورد سوم زمانی است که برای افزایش کیفیت محصول به‌ویژه برای صادرات، نرمه‌های زعفران و رشته‌های شکسته‌شده را با الک‌های مخصوص از زعفران سرگل جدا می‌کنند.

زعفران شکسته با اسامی دیگری نیز شناخته می‌شود که عبارت‌اند از:

  • زعفران زیر الکی
  • زعفران نرمه
  • زعفران خردشده
  • زعفران سرترازویی

نکته دیگر درباره این نوع زعفران درجه‌بندی آن بر اساس کیفیت است. بر اساس شکل ظاهری رشته‌های زعفران می‌توان آن‌ها را در سه سطح کیفی قرار داد که عبارت‌اند از:

  • درجه یک
  • درجه‌ دو
  • درجه سه

زعفران خرد شده زعفرانیه

مزایا و معایب زعفران شکسته

زعفران نرمه یا شکسته از زعفران سرگل تهیه می‌شود و با خرید زعفران اصل می‌توانید از مزایای آن بهره‌مند شوید. این ماده غذایی مزایا و معایب خود را دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. مزایای زعفران شکسته یا نرمه عبارت‌اند از:

  • کیفیت نسبی
  • قیمت مقرون‌به‌صرفه
  • استفاده آسان
  • حمل‌و‌نقل آسان
  • عدم محدودیت در وزن

زعفران شکسته یا نرمه معایبی نیز دارد که عبارت‌اند از:

  • عطر و بوی کمتر
  • احتمال تقلب
  • نگهداری دشوار

جمع‌بندی

زعفران یکی از محصولات غذایی اصیل ایرانی است و ریشه در تاریخ باستان کشور دارد. شهر قائنات اولین و مهم‌ترین تولیدکننده زعفران است و هنگامی که سخن از کیفیت زعفران به میان آید زعفران اصل قائنات حرف اول را می‌زند. انواع مختلف زعفران وجود دارد که زعفران نرمه یکی از آن‌ها است.

زعفران شکسته یا نرمه از زعفران سرگل حاصل می‌شود به این صورت که هنگام جابه‌جایی زعفران برخی از کلاله‌های درشت آن ریز و خرد می‌شوند. زعفران شکسته در مقایسه با زعفران سرگل عطروطعم کمتری دارد و ارزان‌تر است. به همین دلیل و برای صرفه اقتصادی شرکت‌های تولید مواد غذایی، صنایع نساجی و رنگرزی و همچنین شرکت‌های تولیدکننده محصولات آرایشی و زیبایی از زعفران نرمه استفاده می‌کنند.

به دلیل احتمال تقلب در این نوع زعفران باید آن را از شرکت‌ها یا فروشگاه‌های معتبر مانند زعفرانیه خریداری کنید. شرکت زعفرانیه بر اساس رسالت حفظ اعتبار محصول ایرانی و احترام به حقوق مصرف‌کنندگان محصولات زعفران باکیفیت و اصل قائنات را به فروش می‌رساند. برای خرید زعفران عمده اصل شرکت زعفرانیه یکی از پیشنهادهای منحصربه‌فرد است.

امتیاز دهید

کوتاه کننده لینک
مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.