پاک کردن کش ویندوز 10 + آموزش تصویری
سیستم عامل ویندوز 10 برای اینکه سریعتر کار کند، عملیاتی که به صورت دائمی تکرار میشوند، مانند باز کردن سایتها یا لود شدن اطلاعات اولیه در ویندوز استور و غیره را در حافظه پنهان ذخیره میکند تا هر بار مجبور به دانلود دوباره این اطلاعات نباشد. این روند باعث می شود که سرعت عمل ویندوز بیشتر بشود. از طرفی ذخیره اطلاعات به معنی اشغال شدن دائمی بخشی از هارد و محدودتر شدن فضای ذخیره سازی ویندوز است که اگر فضای ذخیره سازی محدودی داشته باشید، این موضوع میتواند برای مدتی مشکل ساز شود و حتی باعث شود که ویندوز کند شود و روان و سریع کار نکند.
از این گذشته گاهی ذخیره بعضی از فایلها و دیتاها در روند اجرا سیستم اختلال ایجاد میکند. به این ترتیب پاک کردن کش ویندوز 10 به حل برخی از مشکلات ویندوز و بیشتر شدن سرعت لودینگ آن کمک میکند. اگر به دنبال راهی برای پاک کردن کش ویندوز 10 هستید، در این مقاله از سایت مجله یو آپلود تمام کاری که باید انجام بدهید را مرور می کنیم.
فهرست عناوین
پاک کردن کش ویندوز 10 به کمک Disk Cleanup
دیسک کلین آپ (Disk Cleanup) وظیفه مدیریت فضای ذخیره سازی را به عهده دارد و ترتیبی میدهد تا برنامههای اضافی در دیسکها پاک شوند. این ابزار کاری به فایلهای بزرگ ندارد اما فایلهای خرد و بیهوده و کش را پاک میکند و در بیشتر مواقع مشکل ایجاد شده را برطرف میکند یا به بیشتر شدن سرعت لودینگ ویندوز کمک میکند.
چطور از Disk Cleanup استفاده کنیم؟
برای پاک کردن کش ویندوز 10 ساده ترین راه استفاده از Disk Cleanup است. برای پیدا کردن این ابزار عبارت Disk Cleanup را در منو سرچ ویندوز 10 تایپ کنید و از بین نتایج Disk Cleanup را انتخاب کنید.
تا ابزار شروع به کار کرده و فضایی که میتوانید با پاک کردن کش آزاد کنید را محاسبه میکند. البته این ابزار فقط درایوی که ویندوز روی آن نصب شده است (معمولا درایو c ) را هدف قرار میدهد.
با باز کردن دیسک کلین آپ، پنجره آنالیز مربوط به درایو سی نشان داده میشود. به پایین اسکرول کنید و گزینه Temporary Files را انتخاب کنید. تیک این قسمت را بزنید. همچنین اگر میخواهید فایلهای کش قسمتهای دیگر مانند پوشه دانلودها یا سطل زباله هم پاک شود، میتوانید تیک مربوط به هر کدام از آنها را هم فعال کنید. بعد از تمام شدن آنالیز با انتخاب Clean up system files محاسبه انجام میشود.
در این مرحله ویندوز فضای هارد که بعد از پاکسازی کش خالی می شود را محاسبه کرده و اعلام میکند و دوباره شما را به صفحه اول بازمیگرداند. حالا دوباره مانند مرحله قبل پوشههایی که قصد پاکسازی آنها را دارید انتخاب کنید و گزنیه ok بزنید.
در این مرحله یک هشدار به شما نمایش داده میشود که در آن اعلام میشود که با انتخاب این گزینه تمام فایلهای انتخابی شما برای همیشه پاک میشوند. Delete Files را بزنید تا عملیات انجام شود و دیسک کلین آپ شروع به حذف فایلهای غیر ضروری سیستم میکند. این کار چند دقیقهای طول میکشد.
پاک کردن کش DNS در ویندوز 10
پاک کردن کش ویندوز 10 شامل چند مرحله است که یکی از آنها پاک کردن کش دی ان اس است. کش دی ان اس یک دیتابیس موقت است که دیتا DNS جستجو قبلی را در خود نگه میدارد. هر وقت شما یک سایت را باز میکنید، مرورگرتان یک رونویس از دامنه و IP آن صفحه را ذخیره میکند. این کار باعث میشود که سایت در دفعات بعدی با سرعت بیشتری لود شود.
اگر تمایل دارید کش DNS را هم پاک کنید، برنامه اعلان فرمان یا Command Prompt را به صورت ادمین باز کنید. سپس عبارت Command Prompt را در منو سرچ گوشه چپ پایین ویندوز تایپ کنید.
حالا اپلیکیشن Command Prompt را توسط گزینه Run As Administrator باز کنید.
در این برنامه دستور ipconfig/flushDNS را وارد کنید.
حالا پیامی مبنی بر پاکسازی DNS Resolver نمایش داده میشود.
پاکسازی کش Windows Store ویندوز 10
ویندوز استور هم یکی از برنامه های سنگین Windows 10 است که بعد از مدتی حافظه پنهان آن حسابی پر میشود و میتواند در روند کار کل سیستم عامل مشکل ایجاد کند. برای پاک کردن کش ویندوز استور ابتدا برنامه Run را باز کنید. برای این منظور کلیدهای Win و R را همزمان فشار دهید. در فیلد متنی این برنامه کنار عبارت Open متن WSReset.exe را تایپ کرده و گزینه OK را انتخاب کنید.
حالا یک پنجره به رنگ سیاه ظاهر میشود و در عرض چند ثانیه کش Windows Store پاک میشود.
بعد از اتمام کار پنجره مشکی بسته شده و ویندوز استور باز می شود. که به معنی موفق بودن عملیات پاکسازی کش است. حالا میتوانید ویندوز استور را هم ببندید.
پاک کردن کش Location در ویندوز 10
برای اینکه کش Location را پاک کنید، روی آیکون ویندوز در گوشه دسکتاپ کلیک کنید تا منوی استارت باز شود. با انتخاب گزینه چرخ دنده وارد بخش تنظیمات میشوید.
حالا به پایین رفته و گزینه Privacy را پیدا کنید.
حالا از سمت چپ گزینه Location را از قسمت App Permissions انتخاب کنید.
در پنجره بعدی به پایین اسکرول کرده و گروه Location History را باز کنید. در زیر منو Clear Location History On This Device گزینه Clear را انتخاب کنید.
تمام شد! امیدواریم که با استفاده از این آموزش تواسته باشید کش ویندوز 10 را به راحتی پاک کرده باشید. همچنین اگر از ویندوز 11 استفاده میکنید پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش پاک کردن کش ویندوز 11 را مطالعه کنید.